Så er de to første brød lavet med risengrød kommet ud af ovnen. Det ene er stort set fortæret allerede. Det er jo ren guf sådan et brød.
Det hjælper også gevaldigt på det, når man kan spise med god samvittighed, idet der ikke er tilført fedtstof eller sukker. Ved godt at letmælken som grøden er kogt på indeholder fedt. Men det tæller ikke rigtigt ;)
Her er min egen risengrød-brød-opskrift:
(fire brød)
900 gr. risengrød (Nogle gange lidt mere andre gange lidt mindre. Jeg bruger den mængde jeg har tilbage)
5 dl vand
1,5 dl mælk
3 tsk salt
50 gram gær
700 gr. hvedemel
700 gr. fuldkornshvedemel
200 gr. knuste hvedekerner.
Bland grød, gær og væske sammen, rør godt rundt. Ælt tørdelene i lidt efter lidt. Nogle gange skal der lidt mere mel i, andre gange er nævnte mængde nok. Det kommer lidt an på grødens konsistens.
Bages ved 220 grader i ca. 30 min.
ØLKAGE MED PISKET SMØR
1 uge siden
Ingen kommentarer:
Send en kommentar