lørdag den 22. maj 2010

Jonathan har fødselsdag og det har han jo og det er i dag

Jonathan gik frivilligt i seng i går, faktisk bad han om at komme i seng. Da jeg spurgte, hvordan det kunne være at han selv spurgte om han måtte gå i sneg, fik jeg det indlysende svar: "Så går det hurtigere til det bliver i morgen."


Han blev vækket af "skøn" fødselsdagssang i morgen og for første gang i et år sprang han op af sengen og gik ned i stuen med et smil på læben. Han var en glad 8-årig.

Da gaverne var pakkede op, gik han i krig med at bygge sit nye Star Wars Lego skib, så i bad og gøres klar til at køre ned på skolen, hvor vi skulle fejre ham med 17 gæster fra klassen, tidligere børnehave samt en af Samuels venner. Menuen havde fødselaren valgt: Frikadeller med chips. Der blev spist godt til. Leif stod og stegte frikadeller i et par timer. Så har vi også nok til fødselsdagsgæsterne som kommer i morgen eftermiddag.

Jonathan ville ikke have nogen skattejagt, men mest fri leg, lidt rundbold og fodbold. Vejret var jo super, så det burde ikke være svært at lokke børnene til leg, men faktum var at en hel del blev trætte af den bagende sol og spurgte om de ikke nok måtte komme ind og lege. Indendørs havde Samuel og hans ven Magnus forberedt en leg i gymnastiksalen: Dødbold med forhindringer.

Fire timers fødselsdag og en times oprydning og jeg var brugt. Da jeg kom hjem og lige lagde mig på sofaen, opdagede jeg en time senere at jeg åbenbart var faldet i søvn.

En træt og velfornøjet Jonathan sidder sammen med storebror og en skål popcorn og ser på Olsensbanden. Så snart den er færdig skal de begge i seng, så jeg kan svinge kosten og prøve at få huset her hjemme til at se indbydende nok ud til at modtage 15 nye gæster i morgen.

2 kommentarer:

Eva sagde ...

En dejlig dag, som man kan samle på!
Og så må du på den igen.
God pinse.

Solrun Koivuneva sagde ...

Tak Eva. Atter en god dag idag. Min søde mand lavede jo den varme mad til fødselsdagen i går OG i dag, så jeg skulle bare have en omgang boller i ovnen.

Vi blev 17 i dag, igen mest drenge og dertilhørende forældre, så der gled en hel del mad ned.

De sidste gæster gik kl. 19.30. Da var vores nu efterhånden slet ikke så lille fødselsdagsdreng træt og havde kun energi til at sidde i sofaen med mor foran tvet.