søndag den 13. september 2009

Weekend = lektietid = gode snakke

Her i huset laver drengene deres lektier i weekenden, så er de ude af verden. Hverdagen kan jo være lettere fyldt op. Drengenes skole giver dem en lektieplan hver fredag, med hele næste uges lektie, så det er lige til at gå til - skulle man tro.


Det er ikke altid at lektieplanen bliver lagt i tasken når man får den, eller de kopier man skal lave iflg. lektieplanen lægges i tasken. Der er mange led der kan gå galt i denne ellers så umiddelbare ligetil lektieordning.

I dag var alle de rigtige papirer i tasken omend temmelig sammenkrøllede. Som Jonathan sagde: "Man skulle næsten tro at den nye lektieplan var den gamle" mens han foldede den meget sammekrøllede lektieplan ud, han havde fundet i bunden af sin taske.

Samuel havde temmelig mange lektier for, men det gik let som en leg, indtil han i dansk skulle svare på følgende spørgsmål: "Både Gylte og Tangøjes mor døde. Hvorfor er det så svært at håbe, når man er alene?" Samuel sagde, at det kunne han ikke svare på. Efter en længere snak, fandt jeg ud af, hvorfor han ikke kunne svare på det. Han orkede ikke tanken om, at ens forældre kunne dø fra en. Han slap for at forholde sig til spørgsmålet, istedet for skrev jeg en lille besked til dansklæreren om, hvorfor han ikke havde svaret på spørgsmålet.

Kom så ikke og sig at lektier ikke kan føre til meget interessante og vigtige snakke med ens barn.

Ingen kommentarer: