lørdag den 23. oktober 2010

Græskar alle vegne

For første gang nogen sinde har jeg slæbt græskar hjem fra supermarkedet. Tidligere år fik vi et eller to fra vores søde gamle genbo, men han flyttet i en ældrebolig, og den nye ejer af huset har pløjet hele køkkenhaven op og plantet græs.

Vi har heller ikke før lavet græskarhoveder. Men de er nu ret sjove og man behøves jo ikke at lave uhyggelige hoveder. Jeg gider ikke alt det Halloween pjat, men ingen skal forbyde mig at kunne lide at lave bagværk med græskar. Og lidt festlig pynt der lyser op på trappestenen og som drengene endda kunne have lidt sjov ud af at lave, det er der heller ikke ulovligt, selv om man er godt og grundig træt af, at vi i Danmark nu pludselig skal fejre en amerikansk dag.

Ok, måske er jeg gået lidt på kompromi, men det er vel ok en gang imellem :)

Lige nu står der i hvert fald to festlige hoveder ude på trappestenen og lyser op i den mørke tid.
40 + 40 lækre store sagtige græskarboller og en masse dejlige græskarkerner er det også blevet til. Revent græskar - et helt kilo sågar ligger i fryseren til jeg får tid at bage igen.

Men en traditionel amerikans pumkin pie (græskar tærte) DET bliver det bestemt ikke til.

5 kommentarer:

genta123 sagde ...

Líka mikið, hugnaligt sæð tað út og ikki minst bollarnar :)

Eva sagde ...

Ingen halloween her hos mig. Men græskarhovederne hos genboerne glæder jeg mig over, og græskarboller kunne jeg bestemt godt sætte tænderne i. Jeg har aldrig tænkt på, at man selv kunne "lave" græskarkerner, det er da smart, for de er ret så dyre.

God søndag med græskarhoveder foran døren:)
(Og nyd nu den sidste feriedag,- det gør jeg.)

Solrun Koivuneva sagde ...

Ja, mamma, tad er eisnasta grund til at eg helt at teir skuldu sleppa at skera græskarhøvd út, tad sær so hugnaligt út.
Og bollaranir smakka barasta so væl, Jonathan sigur at tad eru verdsins bestu ;)

Solrun Koivuneva sagde ...

Eva, det er godt nok også første og måske også sidste gang her hjemme, da drengene havde sjov med hovederne, men da jeg købte et tredje for at lave boller ud af det, spurgte de begge: "Vi skal vel ikke også skære det græskar ud?" :)

Ja, jeg skal nyde sidste feriedag med kirke og kirkekaffe efterfølgende og så får vi måske besøg af min moster og hendes mand senere i aften.

Marina sagde ...

Jeg gav mig også noget første gang vi skulle holde Halloween, men som det legebarn jeg er har jeg haft det supersjovt og i år hvor festen er forsvundet i flytterod savner jeg den.