fredag den 10. oktober 2014

Flugt

Vi har på Romalt Friskole haft en meget spændende uge over temaet: "Flugt."

Emneugen blev i dag afsluttet med en fiktiv flugt. Det eneste børnene vidste fra morgenstunden var, at de ingen madpakke måtte medbringe, men til gengæld skulle de fylde deres skoletaske med mange kilo bagage. Dagen ville stå i flugtens tegn.

Kl otte delte de, der skulle hjælpe eleverne med at flygte, alle børnene i grupper på 10-11 børn. Derefter gik turen på gåben igennem "faretruende" terræn, en lang gåtur som ingen uden dem, der skulle hjælpe eleverne med at flygte, vidste hvor ville ende. Ingen vidste, hvor eventuelle soldater, der kunne "skyde" på eleverne eller tage dem som gidsler opholdt sig, men alle vidste, at det ville være en farlig tur de skulle på.

Efter halvanden times gang kom eleverne til en vejspærring, hvor alle børn skulle fremvise legitimation, før de kunne passere. Her blev halvdelen af eleverne dog tilbageholdt af ukendte årsager. Disse børn fik dog senere lov til at passere, efter at være blevet forhørt af vagterne.

Ikke langt fra vejspærringenden blev de tilbageholdte mødt af soldater, der tog en del elever som gidsler, nogle nåede at flygte ind i skoven, alle gidsler blev til sidst frigivet.

To timer senere var alle ankommet sikkert til flygtningelejren, som lå i Romalt Bakker, hvor nødhjælpsfolk fik lavet et bål og uddelte nødrationer til hvert barn.

Dagen sluttede af med at alle børn kom sikkert og godt hjem til skolen igen. Soldaterne havde overgivet sig og krigen var over.
1 kommentar:

Eva sagde ...

Uh, sikke et aktuelt tema og sikke en spændende afslutning. Jegvil tro, at børnene har fået en stor oplevelse, og de er blevet klogere på, hvad det er at være flygtning.