tirsdag den 26. januar 2010

Så er der varme igen

Minus 17 grader eller deromkring, det var hvad der mødte os i morges da vi vågnede. Oljefyret har denne vinter kørt og slugt den ene liter olje efter den anden, bare for at holde huset nogenlunde varmt. Brændet som Leif huggede foråret 2009 er ikke tørt nok endnu til at bruge, og det fra årene før er for længst opbrugt. Leif bestilte nyt brænde for anden gang siden vi flyttede her til, men pga sne har vi ikke fået det før i dag.
Så vores dejlige brændeovn har stået gabende tom og kold i flere uger. MEN i dag er der blevet fyret op i den, vi har nemlig fået 7 skovmeter brænde, kløvet og tørt lige til at smide i brændeovnen. Indkørslen er nærmest blokeret af alt brændet men det er en lille bagatel som to raske drenge nok snart skal få bugt med, der ligger jo gode penge i at flytte brænde her i huset :)

3 kommentarer:

Eva sagde ...

Og så varmer brændet jo to gange. Både når det flyttes, og når det kommer i ovnen.

Marina sagde ...

Brændeovnen ville jeg meget nødigt undværre i en vinter som denne, den både hygger og varmer så det er dejligt at I nu igen har brænde til ovnen.

Solrun Koivuneva sagde ...

Eva: JA nemlig, det er lige før at vi ikke behøver at tænde op den første uges tid, da der ligger mange timers arbejde ude i indkørselen. Men det bliver ikke i dag at der arbejdes der, det regner og hvem gider at slæbe brænde der er blevet vådt af regnen :)

Marina: Det har også været svært at undvære den i disse tre uger, første vinter siden vi flyttede ud på landet (i 2003) at vi har måtte undvære den i nogle uger.