søndag den 12. september 2010

Fremtidens skole


Stakkels børn der går i den danske folkeskole. Hvordan skal de få lært det de skal? Med de massive nedskæringer der er i vente og som tildels allerede er foretaget, er der ingen chance for at børnene kan nå at lære det de skal.
50 fyrede lærere pr. 1. august 2010 i Randers kommune. 150 lærere venter bare på deres fyreseddel, da det er antallet af lærere der skal fyres 1. august 2011. DVS 200 lærere mindre på folkeskolerne i kommunen. Det skyldes ikke manglende børn - slet ikke. Det skyldes økonomi.

Man vælger at proppe flere og flere elever i klasserne, færre timer pr. klasse samt integrere SH (svært handikappet) børn i normalklasserne. Små skoler nedlægges, større enheder er bedre påstås der.
Gad godt høre om politikkernes børn går i den danske folkeskole eller om de mon ikke går på en af de rig friskoler i kommunen, hvor de har råd til at takke nej tak til alle, der bare er en lille smule anderledes en normen.

Lærere tænker fremadrettet, langtidsplanlægger. Politikkere tænker et år af gangen.
Lærere bruger Fælles mål, hvor man deler ti års skolegang i tre dele, hvor der er delmål som skal nås, afsluttende med slutmål efter 9. klasse.
Politikkerne taler om verdens bedste skole, og uddannelse i verdensklasse og lignende fine gloser. Lærere ryster på hovedet og tænker, hvordan i al verden skal vi nå frem til det, under de betingelser man stiller op.

Jeg mener ikke at børn skal være i skole hele dagen. Men når politikkerne taler om længere arbejdsdage, samtidig med, at de skærer ned på undervisningstimetallet, bliver der pludselig mange børn, der kommer tidligt hjem fra skolen (mange allerede kl.12) til et tomt hus, da mor og far jo er på arbejde.
Tingene hænger bare ikke sammen.
Jeg frustreres.
Jeg frygter, eller rettere sagt, jeg ved, at det er de danske børn, der kommer til at betale regningen for politikkernes "geniale" løsninger.

4 kommentarer:

Janne sagde ...

Jeg synes også det er trist og forkert at skære ned på undervisningssektoren - det kan kun ende galt. Jeg tænker at vi må huske at stemme på nogle politikere der kan finde ud af at skelne mellem at "manage" ting, produktioner og systemer og at lede mennesker, når vi har lejlighed til det.

Janne sagde ...

PS. God søndag, Solrun ;-)

genta123 sagde ...

Sólrun, helt ærlig hvorfor er du ikke blevet journalist eller forfatter, godt skrevet :)

Dorit sagde ...

Ja, godt skrevet! sæt det i lærerforenings blad (gætter på at et sådant findes:))