lørdag den 25. september 2010

Har han gluten-allergi?

Vi er begyndt at overveje om Jonathan har gluten-allergi.
Det er ikke fordi vi har læst Kernesund familie, eller er blevet fanatiske eller noget. Vi er nok en af den slags familier der mener at nogle går lige lovlig højt op i alt det der med at skulle passe på at spise det ene og det andet. Vi lever nok som en gennemsnits dansk familie - temmelig usundt til tider og rimelig sundt til andre tider.

Men vores yngste søn er så tynd så tynd, han tager bare ikke på i vægt. Han klager dagligt over smerter i maven i forbindelse med måltiderne. Han har ledsmerter og andre symptomer på at det måske er gluten han ikke kan tåle.

Så nu skal jeg til at lære at bage glutenfrit, og så må vi se om det hjælper på det. Det kunne være godt for den lille dreng at få det bedre.

4 kommentarer:

Eva sagde ...

Det er da værd at forsøge. Held og lykke med det:)

genta123 sagde ...

har ofte tænkt på det samme, hvem ved om du fejler det samme, ialle fald havde du de samme problemer som barn.

Annika Gran sagde ...

Kære Solrun,
jeg faldt over din blog og så kunne jeg ikke lade være med at sende en kommentar. Det er jo ikke rart at se sin søn have smerter! Jeg vil anbefale dig at kontakte en kostvejleder. Han / hun vil kunne undersøge om din søn har glutenallergi, eller om hans mavegener stammer fra noget andet. Jeg er ved at uddanne mig til kostvejleder og har kontakter til kostvejledere, så sig endelig til hvis du vil komme i kontakt med nogen.
Jeg håber at din søn får det bedre meget snart.

Kærlige hilsener
Annika
www.annikagran.dk

Solrun Koivuneva sagde ...

Undersøges skal knægten i hvertfald.

Indtil videre vil vi selv prøve at give ham mad med et minimum af gluten. Så nu skal der bages, glutenfrit rugbrød og boller.

Ja, mor Leif sagde det samme i morges, han tænkte at jeg måske også netop fejlede det. JEg ved i hvert fald hvordan jeg reagerer hvis jeg starter dagen med at spise boller.

Tak Annika, jeg vil nok gøre brug af dit flotte tilbud.