onsdag den 17. november 2010

Hjemmeskole

Anden dag i træk at vi holder børnene hjemme fra skole.
Når man er så snottet at man vågner med en så tør mund at den ikke kan lukkes, når man dårligt kan sige en sætning uden at nyse, og når næsten bare er så stoppet at det er svært at tale rent, så er det ikke sjovt at være i almindelig skole, hvor der er larm og man skal ud i kulden i frikvarterene.
I to uger har Jonathan (8år) været snottet, sådan rigtig snottet. Men når farmand så også begyndte at skrante og blev hjemme i går, valgte vi at beholde drengene hjemme fra skole, så de kunne komme ovenpå igen.
I dag er det så min tur at have det skidt, lidt snottet ja, men mest af alt ondt i ører og hals, drengene fik endnu en dag hjemme. Men da de jo ikke er syge med feber, fik de at vide at det ikke blev ren afslapning her hjemme. Vi leger nemlig skole her hjemme.
I går tog far sig af matematik undervisning, danskundervisning og engelsk. Det var pludselig spændende at lære, når man ikke havde de vante bøger. Vha af en timer legede de skole fra kl 10 til 13.
I dag er det så min tur at lege lærer for mine børn. 60 minutters matematik er lige overstået, nu er der frikvarter. Om lidt skal vi have 60 minutters historie, hvor de skal bruge nettet for at søge oplysninger om guldhornene (Samuel) og Danmark generelt (Jonathan). De har hver deres opgave ark og glæder sig til timen begynder igen.
Vi slutter skoledagen af med frilæsning.
I morgen er det helt almindelig skole igen - tror vi nok, selv om Jonathan godt nok ser ud til at være blevet besynderlig mindre snottet og tyndhudet. Så nu får vi se om der skal endnu en skoledag her hjemme til, før han er klar til larm, skubben, venten på tur og udendørsleg i kulden.

4 kommentarer:

Eva sagde ...

Bare alle børn havde muligheden for at få sygedage derhjemme, når de havde brug for det. Og hjemmeskole lyder da helt skønt.

Solrun Koivuneva sagde ...

Mine drenges kommentar til hjemmeskole er:
HOLD da op man kan lære meget på kort tid, når der er ro til det.
Det er langt mere spændende at lære på denne måde.
Vi savner klassekammeraterne.

Sammenlagt har vi nok den holdning at det kunne være SUPER fedt at have en ugentlig hjemmeundervisningsdag, hvor vi kunne tage på museer, lære naturteknik i naturen sidde på sofaen og samtale på engelsk etc.

Marina sagde ...

Der er mange af de dejlige amrikanske bloggere der hjemmeunderviser og jeg tænker tit at det lyder skønt når de beskriver hverdagen. Alligvel tror jeg ikke rigtigt at det er godt i Danmark hvor børn jo er i SFO og sådan hele eftermiddagen og hvor muligheden for at skabe sociale bånd om eftermiddagen jo så er lille.

Jeg håber I allesammen er ved at være raske nu.

Solrun Koivuneva sagde ...

Enig Marina...men en enkelt dag om ugen ville være dejligt :)

Den store er rask, nu er det kun mig og den lille tilbage