lørdag den 20. november 2010

Stjålet og lavet om på

Badut fandt jeg en skøn opskrift på boller med æbler. Den slags boller man kan spise med ret god samvittighed.

Jeg havde lovet manden at jeg ville bage boller i dag. Nu er klokken snart 20 og de sidste boller er endelig kommet i ovnen. Jeg ville afprøve ovennævnte opskrift. Men jeg ligner vist min mor, jeg kan lide at ændre en smule på tingene. Så i stedet for 1 æble kom der 3 æbler i. I stedet for tre mel-artet kom der kun spelt og alm. hvedemel i. Og så kom der havregryn og et ekstra æg i.
Mel og havregryn er ca. fordelt sådan 1/4 havregryn 1/4 spelt og 1/2 hvedemel. Jeg skulle bruge en del mere end i den oprindelige opskrift, men jeg ved ikke hvor meget da jeg jo bare lod maskinen ælte og jeg med mel/havregryn i indtil konsistensen var god.

I aften spiser vi ikke aftensmad, nej, vi guffer æble boller.

6 kommentarer:

Marina sagde ...

Ej hvor sjovt.Jeg dur slet heller ikke til at følge en opskrift (ikke engang mine egne). Jeg læser bunker af kogebøger men kan ikke finde ud af at følge en opskrift præcis som den står. Til Badut skal jeg jo skrive ned og derfor laver jeg tingene flere gange før jeg udgiver opskriften. Jeg prøvede også med flere æbler, men endte med bedst at kunne lide dem med kun ét stort æble.


p.s.: Kunne du ikke overveje at lave om på din indstilling så man kan kommenterer uden at have en blogspot blog? Hvis du har lyst kan du se hvordan på min henvisningsblog som jeg altid bruger når jeg kommenterer hos dig.

Hav en super dejlig aften.

Solrun Koivuneva sagde ...

Tusind tak Marina
Vidst ikke engang at jeg havde lavet den fejl, men jeg tror jeg ved hvornår det skete. Min mor havde nemlig vanskeligt med at kommentere, så jeg måtte lave lidt om, tænkte dog ikke at udelukke folk fra at kommentere.

Tulip sagde ...

Koselig men hjemmebakst.Epleboller har jeg aldri smakt, men det er sikkert godt:)

Rikke-Louise. sagde ...

Kære Solrun,

Jeg ser hvorfor dit navn skal rumme 'sol', du har varmet mig helt ind til knoglerne med dine 3 søde kommentarer på min blog (prikkelangstrompe.com). Det skal du vide.

Og til noget helt andet. Jeg sidder i dette ganske øjeblik og nyder din blog. Du skal have ros for at have gjort den så autentisk, jeg er helt oprigtigt revet med af både landstemning og af dine skønne små fortællinger. For slet ikke at nævne romantikken og livsglæden der tydeligt skinner her på stedet.

Mig ser du igen, jeg skal sørge for at tjekke nysgerrigt ind til opdateringer.

Varmest Rikke-Louise
-din seneste følger/fan.

Solrun Koivuneva sagde ...

Kære Tulip
Æblebollerne bliver spist hurtigt her hjemme, godt jeg fik bagt så mange

Solrun Koivuneva sagde ...

Kære Rikke-Louise
tusind tak for din dejlige kommentar. Det varmer altid med en kommentar, og så når den endda er en der fortæller at du kan se det i min blog som jeg prøver at få frem, så bliver man lige en meter højere ;)