torsdag den 25. februar 2010

Læseuger

I Jonathans klasse er der dømt læseuger. Der skal læses og læses og læses til den store guldmedalje. Der skal sågar skrives boganmeldelser af alle læste bøger.
Da jeg kom hjem fra lægen i går, fik jeg den besked at Jonathan skulle holdes hjemme - væk fra andre børn i en uges tid, for forhåbentlig at få bugt med den forkølelse (eller som lægen sagde de utallige forkølelser) han pådrager sig i løbet af denne vinter. Han fik en stak bøger med hjem, en bunke boganmeldelsescirkler og så købte jeg lige Sigurds Samlede Godnathistorier inkl. to CDer for en lille 50 i NETTO. Og så gik han ellers i gang. På et døgn er det blevet til 6 boganmeldelser, men dobbelt så mange læste historier. Han gider ikke rigtig de der boganmeldelser.

I går morede Leif og jeg os sammen med ham når han læste om da spidsnæserne fik vrøvlefeber. Fedt når der skrives historier som giver børnene endnu mere lyst til at læse om som får latteren frem.

Samuel er efter lang tids overvejelse gået i gang med Ringenes Herre. Kapitler på 30-40 tætskrevne sider kan - selv om bøgerne er spændende, være svære at komme igennem når man er ti år gammel. Men han elskede at læse Hobitten, så mon ikke han kommer til at elske Ringenes Herre også.

3 kommentarer:

Eva sagde ...

På min skole afslutter vi den årlige læsekampagne med en læsenat. Her ligger børnene på madrasser, i små indendørs telte, under borde osv., og læser, ser julekalender sammen, læser lidt mere, får pølsehorn, læser lidt mere og holder sig tappert vågne til langt ud på natten. Hurra for bøger.

Solrun Koivuneva sagde ...

Hvor hyggeligt. På den skole jeg arbejdede på i KBH hvade vi en årlig læseuge, netop med telte, lommelygter, soveposer, store dejlige puder og ellers en hel masse gode bøger.

jonathan sagde ...

hej det var sjovt at læse