mandag den 15. februar 2010

Oldemor med baby og en LEGOmand

Torsdagaften var der stress på her hjemme. Jeg var endnu ikke helt færdig med drengenes fastelavnskostumer og jeg havde været så dum at love at bage 43 boller med bogstaver inde i til skolens 5. og 6. klasse.
Efter arbejdsdagen var slut, smuttede vid forbi den nærmeste genbrugsbutik for at finde en rigtig gammel-dame kjole - helst i sort. Vi ledte og ledte, uden held. Da jeg var ved at opgive og ærgrede mig over at vi faktisk ikke havde tid til at køre ned i byen for at finde en sort oldemor sag, faldt jeg over kjolen. En rigtig oldemor sag. Sort, stor (god plads til maven) og det helt
rigtige stof. Fantastisk og så til en tyver!

Hjemme igen fik drengene at vide at de meget gerne måtte holde sig på 1. sal, men at de ville blive kaldt ned i tide og utide. Faktisk så hyggede jeg mig gevaldigt med de kostumer, det var bare de dumme boller som ved en fejl pludselig blev til tre kilo dej og derfor blev til 90 boller.

Følg med i processen og tyvstjæl ideen til næste års kostume hvis du har lyst.

OLDEMOR MED BABY PÅ RYGGEN:
Et papmaché hoved laves i god tid. begynd gerne på det en uge før det skal bruges. De forskellige lag skal nå at tørre ind i mellem og derefter skal det males. Lav endelig ikke "huden" for glad, da oldemor gerne må være rynket.

Babydragten fyldes op med stof/håndklæder. Brystpartiet klippes op, så dit barns hoved kan passe ind i den nye halsudskæring.

Brug sokker eller vanter til hænder på babyen. Sy en sut fast i den ene hånd.

En rygsæk fyldt med sammenkrøllede aviser eller håndklæder (noget der ikke vejer for meget). Rygsækken skal sidde så højt på ryggen som muligt.

Barnet tager en stor kjole, længden klippes til.
Hovedet i papmache sættes fast på kjolen. Det kan være svært at få hovedet til at sidde hvor det skal. Brug sikkerhedsnåle eller sy hovedet fast.

Sy/bind babyen fast på oldemors ryg. Giv oldemor taske, nylonstrømper, bedstemor sko og evt. stok.


LEGOMAND I STOR FORMAT:

Start med at lave benene, da de tager L A N G tid at bygge.
Jeg lavede to æsker der passede i længden til min søns ben, satte buer på lige som rigtige Legomænd har og lavede hul i toppen til benene. Satte en ny kasse/ramme ovenpå, gaffa-tapede den fast foran men ikke bagpå, da LEGOmanden skulle kunne gå. Billedet her er taget efter en lang Fastelavnsdag og derfor er den gået lidt i stykker.
Til sidst males benene. Vi havde ikke nogen sort maling, men brun kan vist også gøre det.

Kroppen var nem. Et kæmpe stykke pap, klippes med hul til halsen, foldes med skuldrer og males og tegnes op. Vi havde hele tiden en rigtig legomand foran os, for at se hvordan han skulle se ud.

Hovedet blev malet gult med ansigstmaling og en udtjent bold blev klippet til og malet til rigtig plastik LEGO hår.

LEGOmanden vandt første præmien, oldemor fik anden præmie.
Mor her var stolt og mener at det trods alt var umagen værd.

5 kommentarer:

Dorit sagde ...

Eg havi ikki sæð flottari grýlur!

Solrun Koivuneva sagde ...

Takk takk Dorit.

Tann gamla konan funnu vit eina mynd av á netinum og so gittu vit okkum til hvussu vit kundu gera hana.

LEGOmadurin var Jonathansa hugskot. Hann VILDI verda legomadur og tad má eg siga at tad var væl valgt, hann vann kappingina.

Vala sagde ...

Vá hvað þetta eru frábærir búningar!!!
Kv. Vala, Íslandi

Solrun Koivuneva sagde ...

TAKK Vala :)

Elfepigen sagde ...

Hold da helt fast hvor er det flot stykke arbejde du laver der og så er det da også lid sjovt : ad sjá ad tú getur líka lesid íslensku:):):)

Knus og kram herfra