søndag den 11. januar 2009

At tegne er at fortælle

De fleste af mine drenges tegninger er en leg. Det jeg mener er at drengene leger mens de tegner. De snakker om hvad der vil ske næst og hvad der skete før og hvorfor mændene/dyrene står eller gør som de gør. Derfor er det sjovt at betragte dem mens de kreerer. Mange tegninger er totalt ødelagte efter deres tegne-leg, de er fyldte med tal og 'liv' og point og udstregninger. Undervejs i produktionen har de leget at mændene kæmper imod hinanden eller noget i den stil. Det er næsten som om playstaionspillene bliver genfortalt og gen-spillet på papiret. Det kan godt være at nogle mener at børn ikke er kreative længere, men jeg vil vove den påstand at de bare er kreative på en anden måde en vi var som børn.
Mine drenge er i hvert fald kreative.


Samuels første børnestavningshistorie. Oversættelsen lyder: Der var engagn en konge som alle var bange for, fordi at han har mange..(der mangler vist et ord) fordi han var rig og han var ond. Samuel skrev og tegnede dette som 6 årig. Inden han kom i 1. klasse.

I første klasse (altså som 7 årig) skulle Samuel tegne en tegning til en historie han havde læst. Der var mange dyr i historien, han fik dem alle med: giraffen, edderkoppen, tigeren, ræven og katten og for ikke at glemme elefanten som han kun har tegnet snabelen af, hvilket jeg finder meget interessant. Luften var oprindelig blå, men han har tegnet med trylletusser og den blå farve er blevet grøn efter 2 år i tegne-skuffen.

Jonathans farvel-børnehave-tegning. 2 måneder før Jonathans 6 års fødselsdag startede han i førskolegruppen på RKF og skulle derfor sige farvel til sin elskede børnehave. Han ville gerne give dem en afskeds gave, så han tegnede børnehavebygningerne, hækken, parkeringspladsen foran hækken og så 'alle' børnene og pædagogerne som vinker farvel til Jonathan.


Jonas er et godt tegnetema. Efter en søndagsskole kom Jonathan hjem og ville tegne det han havde hørt. Tegningen fortæller det hele. Jonathan var 4 år da han tegnede dette.


Historien til denne tegning er: Der var engang en tiger mor som elskede sine tigerunger Så meget at hun slikkede dem hele tiden, hun slikkede dem så meget at deres striber faldt af. Bag ved tigeren står Jonathan med en hund og kigger på.
Tegnet af Jonathan som 4 årig.

Ingen kommentarer: