lørdag den 21. februar 2009

Fastelavn er mit navn...

Så kom dagen endelig.

Drengene havde mange og store planer for deres udklædning. Nye ideer hver dag og altid efterfulgt med: "Mor kan du så ikke bare lige sy...." Men mor her havde besluttet sig til ikke bare lige at sy. Hun havde besluttet sig for slet ikke at sy noget som helst. Hun havde besluttet sig for at være en rigtig doven fastelavns-mor i år. Og alle disse mange forskellige ideer til hvad 
mine drenge havde lyst til at være til skolens fastelavnsfest, gjorde mig bare mere overbevist om at jeg havde taget den rigtige beslutning, når jeg havde valgt ikke at ville sy i år. 

Torsdagmorgen inden vi skulle i skole havde drengene besluttet sig: 
Jonathan ville være en sur gammel dame med kagerulle, noget han havde snakket om flere gange ind imellem at være at være ninja og sørøver og andre mere eller mindre spændende ting. 
Samuel ville være en nørd.
Jeg lovede dem at køre forbi en genbrugsbutik sammen med dem på vej hjem fra skole så vi kunne finde nogle der matchede deres ønske om udklædning.  De fik 100 kr i alt til at bruge på tøjet og styrede ellers gemytterne selv. 
Jonathans tøj blev først valgt: En bedstemor natkjole, et strikket sjal, en tørklæde til hovedet, en par højhælede bedstemor sko størrelse 35 og et par bedstemor briller.
Samuel fandt et par grimme bukser samt to par nørdebriller. Skjorten og seler og sko havde vi derhjemme. Han ville låne Jonathans skjorte og mine grønne sko.

Vi var alle temmelig veltilfredse med resultatet. Jeg er imponeret over drengenes kreativitet og opfindsomhed. Det eneste jeg stort set gjorde var at finde stof frem til Jonathans "undertrøje" som skulle holde på maven, numsen og brysterne som de havde besluttet skulle være store med skulle hænge - helst lidt neden uden taljen.

Følge processen i denne billedeserie:

Jonathan iført "undertrøjen" og nylonstrømer i bedstemor farve samt lår i skoene, for det har en sur gammel bedstemor mente de.

Næsten færdig, kun tilbehøret mangler
Nu med kagerulle og taske med strikketøj og krydsogtværs, for det mente Jonathan at en gammel bedstemor måtte have i sin taske.

Så er de klar til skolens fastelavnsfest. Ingen af dem vandt den officielle konkurrence, men begge blev klassens midtpunkt. Samuels klasselærer kårede Samuel som bedste udklædning hun sagde sågar at han spillede rollen som åndsfraværende nørd utrolig godt. (Og så er det at jeg tænker...spillede???? hmmm...nej pjat.)

3 kommentarer:

lydia sagde ...

Utrolige flotte kostumer og så har de selv fundet på det.Ja selv de tykke ben er kommet med.Godt gået.

Dorit sagde ...

Fantastiskt!!

Solrun Koivuneva sagde ...

Det var en sand nydelse for mig hjælpe dem lidt, de skraldgrinede stort set hele tiden og var fulde af ideer om hvordan de kunne forbedre kostumet.

Det er vist en succes som skal gentages - at de selv sørger for fastelavnstøjet