søndag den 6. december 2009

6. DECEMBER - ÅRETS JULEKALENDER

Så blev det søndag - vi skulle have været i kirke, men en nat uden søvn satte en stopper for det. I stedet for har vi nydt dagen i fred og ro her hjemme. Samuel og jeg har lavet en skør robot til hans juleven på skolen. Jeg har fået skrevet et par julekort, Leif har fået set en film der længe har ventet på at han havde tid til at se den, Jonathan og Samuel har samlet deres rod sammen som efterhånden fyldte halvdelen af trappen - det er der jeg lægger deres ting som de slæber nedenunder og glemmer at tage med op igen. Begge drenge blev færdige med næste uges lektie.

Ideen til æske-robotten blev til, fordi det har vist sig at Samuels juleven ofte er mere interesseret i indpakningen/æskerne Samuel har lagt dagens gave i.
Nu kan hun så bare nøjes med indpakningen, der er nemlig ingenting inde i pakken.

Efter alt det arbejde, var der endelig tid til at tage sig af dagens museseddel: Vi skal spille et spil sammen, måske bingo med præmier.

Det vakte glæde og var en god motivator for at få alle de førnævnte gøremål fra hånden, da vi havde aftalt at der ikke blev spillet før alt det var bragt i orden. Klokken 15.30 var der så ryddet så meget op at vi alle fire kunne gå i gang med at spille. Jeg havde været i gemmeren og fundet nogle bøger og lidt slik til præmier.

Jeg blev udnævnt til tal-opråber, og efterhånden som vi spillede voksede antallet af plader hos os alle.

En række gav en lille slikstang, to rækker på samme plade gav en MAOAM og en fuld plade gav en bog. Jonathan viste at han ikke længere er så lille, han mestrede fint ikke at vinde de to første gange der var BINGO, han kæmpede med ikke at blive ked af det, men klarede det. Han vandt så på fuld plade som den første og vandt et dyre leksikon.

Vi er allerede i gang med anden omgang.
Nu sidder drengene og læser i deres nye bøger.

2 kommentarer:

Dorit sagde ...

ótrúligt kalendara-yvirskot :) her er allarhægst eitt bomm við síðuna av morgunmatartallerkinum. Men eg havi eisini havt míni góðu kalendaraár, og tey koma nokk eisini aftur eina aðru ferð. Og tá tað hendir, fari eg at blaða aftur til hendan mánaðan hjá tær og finna íblástur :)
Eisini stuttligt at Samuel og Jonathan tíma so væl :)

Solrun Koivuneva sagde ...

Eg elski tad. Teir elska tad.

Eg kann bara ikki tola hasar gávukalendarnar, men henda typan av kalendar hevur eisini sínar sídur: Tad kann verda ringt at finna uppá okkurt genialt hvønn dag. Tìskil verdur tad í morgin bara: Bjóda einum vinmanni vid heim at spæla. (Havi longu sikra mær at Jonathan fær ein vid heim, tad er eitt sindur ringt tá man bara er 7 og býr so langt vekk frá øllum í flokkinum)

Blog-arkiv