tirsdag den 15. december 2009

De får mig altid til at smile og glædes

For 4 år siden købte jeg 12 lærreder på 15x15 cm. Drengene skulle male far en julegave (Men den er blevet mindst lige så meget min nu).

Samuel var 6 på det tidspunkt og Jonathan var 3 år.

På hvert lærred tegnede de med blyant en simpel tegning, Jonathan havde lige lært at tegne mennesker. Efter at drengene havde tegnet en tegning, tegnede jeg alle stregerne op med sprittuch, hvorefter drengene malede felterne i knald farver. Til sidst malede jeg så de sorte sprittuchstreger op igen med sort maling. Det var et krav at de malede baggrund og at der ikke skulle være alt for mange detaljer og at hver tegning skulle fortælle noget.

Her er resultatet som glæder mig dagligt:
Jonathan har tegnet far, dette er maleri nummer to, her har far fået både hår og øjenbryn.
Jonathans tredje maleri af far, her med navle :)
To malerier af Jonathan, alle er af far.
De andre er Samuels, et hvor mor er en prinsesse, et med mor og far og hjerte, fordi som han sagde: I elsker jo hinanden. OG så en giraf - bare fordi han ikke gad tegne flere mennesker lide den dag.
Mor og far som prins og prinsesse. Samuels mesterværk.
Næsten hele frisen som pryder vores kontor.
Og vi er ikke de eneste som griner, smiler og bliver glade når vi ser på dem. De aller fleste gæster spørger ind til dem og beundrer værket.

5 kommentarer:

Marina sagde ...

Det er fantastiske billeder. Jeg kan godt forstå at I er superglade for dem. Det der har gjort dem mindeværdige er netop at du har styret processen lidt så det hele ikke bare er blevet brun maling og skæve horisonter. På Faldera ventede jeg til allersidst med malerierne fordi jeg håbede på at se dine. Nu sætter jeg et link ind nederst med henvisning til dig og din fine instruktion og så ser jeg om ikke der kommer en anden god anledning til at låne et eller flere af de fantastiske bilelder. Endnu engang mange tak fordi jeg og andre fik lov at se billederne.

Dorit sagde ...

Fantastiskar myndir, Sólrun! Haldi faktiskt ikki eg havi sæð betri barnamyndir! :)

Solrun Koivuneva sagde ...

Marina, jeg tror også at de r skal lidt styring til. Jeg tror ikke altid at man (selv vi voksne) er mest kreative når vi har helt frie rammer, der skal til en ide til som evt. kan være en ordre fra en forældre.
Jeg bestemmer også nogle gange hvilke farver de må bruge, eller fortæller at billedet skal handle om f.eks. min skoledag. Jeg siger meget tit at baggrunden er lige så vigtig som motivet. Har set alt for mange "malerier" hvor der bare er klatmalet og hvor der ikke er nogen sammenhæng.
Men selvfølgelig får mine børn altid lov til at tegne/male lige hvad de vil når det bare er for at være kreativ, og ikke skal gives i gave.

Solrun Koivuneva sagde ...

Dorit, elski hasar myndurnar enn i dag. Smílist og fái kærleikskrampa til mínar kúllar.

Guðrun sagde ...

Atlso hasar myndirnar eru góðar.
Eg rokni við, at dreingirnir njóta gott av tínari stýring - eisini tá teir tekna sjálvir.
Góður íblástur til okkum :)

Blog-arkiv