mandag den 23. august 2010

Ansvarlighed inden for et andet felt

For et par uger siden købte jeg en meter vingummiburgere til hver af vores drenge som fredagsslik.
Leif havde lyst til at lave et eksperiment med drengene. Den var de med på.

"Der er 24 vingummi burgere i røret. Hvis I kan lade være med at spise mere end halvdelen inden næste fredag, så skal I få lidt ekstra fredagsslik næste fredag."

Den var drengene med på. De tacklede opgaven vidt forskelligt.
Samuel mente ikke at det ville være noget problem og spiste kun et par stykker den dag. Hapsede så et enkelt i ny og næ i løbet af ugen. Resultat: Næste fredag var der 16 burgere tilbage i røret.
Jonathan, vores lille slikmund, vidste at det var en svær opgave. Så han skyndte sig at spise netop halvdelen af burgererne, og bad os derefter gemme røret lang væk fra hans synsvinkel.

Næste fredag var det to stolte drenge der kunne vise at de havde klaret opgaven og fik derfor belønningen. En pose ekstra slik.

Nu to uger senere har de stadigvæk burgere tilbage og den ekstra pose slik ligger stadigvæk i køkkenet og venter på at blive spist.

Et lignende eksperiment er lavet med børn. Det viste sig at de børn der var gode til at gemme slikket også var gode til at spare op.
Vores drenge har allerede vist at de er gode til at spare op. De sætter sig et mål og så arbejder de sig frem imod det, også selv om det betyder at de ikke kan bruge deres lommepenge i flere måneder.

Ingen kommentarer: