fredag den 20. august 2010

Randers downtown


Så begyndte endnu en del af det "virkelige liv" igen. Den ene af mine strikkeklubber var på café tur efterfulgt af hjemlig hygge hos en af os piger. Super hyggeligt og dejligt.

Der blev snakket. Der blev grinet. Det blev spist. Og der blev drukket kaffe. Enkelte havde glemt at man faktisk godt kan komme til at svede til sådan et arrangement og kæmpede derfor med at holde sveden indendøre.

Mens jeg ventede på at pigerne dukkede op ved Caféen hvor jeg havde bestilt bord, gik jeg en lille tur på de små, skæve og hyggelige gader i Randers midtby. Med mobilen som kamera fik jeg leget turist og knipset et par billeder eller mere.

Der er faktisk mange smukke detaljer i byens gågade. Mange går igennem og ænser kun der der sælges. Butikkes facade - og da mener jeg ikke det man kan se i vinduerne, bemærkes ikke altid. Men sådan en aften, hvor intet andet end selve bygningen står og drager øjet, ser man detaljerne.
Jeg synes det er så fantastisk at man har passet på disse bygninger og ladet dem bestå. At ingen moderne arkitektur har fået lov til at vinde over disse år hundrede gamle bygninger.

Kombinationen af NYT og gammelt er betagende. Den gamle by lever i bedste velgående.

4 kommentarer:

Janne sagde ...

Det lyder dejligt med sådan et kaffe-strikke-snakke-møde ;-).

Og Randers ser ud til at være en rigtig hyggelig by med masser af historier (også) efter lukketid - det er sjovt som man kan få et helt Nyt Syn på noget hvis man kigger ordentligt efter ;-). Jeg har på fornemmelsen at det at fotografere for mange øger fokus og opmærksomhed - og når man så som beskuer ser billederne, får man selv en lille bid af kagen. Tak for det, Solrun :-):

Solrun Koivuneva sagde ...

Tak Janne.

Og ja Randers er en hyggelig by - måske især efter lukketid. Jeg er alt for sjældent der nede, men forhåbentlig betyder det at jeg sparer lidt på inpulskøbkontoen :)

Og ja, jeg ved at jeg med kameraet i hånden ser anderledes på omverden. Gift med en tidligere professionel fotograf - nu kun firtidsfotograf, lærer jeg stille og roligt at SE det jeg ikke tidligere så. Der er lang vej endnu. Men Efter at jeg oprettede denne blog er interessen øget.

Eva sagde ...

Det er dejlige billeder af Randers. Og du har ret,- man ser ikke husene på samme måde, hvis man skal købe i forretningerne.
Jeg er også begyndt at "se billeder", efter at jeg har fået blog.

Solrun Koivuneva sagde ...

Eva, var en tur i byen igen idag...det ligner ellers ikke mig, men havde et gavekort der udløb i dag så....
Fik igen taget billeder. Pludselig bugner byen af gamle flotte, anderledes bygninger. Tænk at der skulle et kamera til for at jeg skulle se det.